Admin

Лечение на АМПУТАЦИОННИ БОЛКИ по М.Требен

In Билколечение и народна медицина, я.Безценните рецепти на Мария Требен on November 11, 2008 at 5:18 pm

АМПУТАЦИОННИ БОЛКИ (Илюзорни болки при чокани)

Дълго време след ампутации, често пъти в продължение на години, се появяват болезнени илюзорни оплаквания. Опитът сочи, че налагане с каша от зарастличе води до облекчение и болките отшумяват.
Също така чудесно действува и есенцията от лук, която се получава в хомеопатични аптеки или магазините за естествени витаминозни храни. Човек може обаче и сам да си я приготви. Нарязани на кръгчета глави лук се сипват в бутилка до гърлото, заливат се с 38 до 40%-ова ракия, оставят се да престоят 10 дни на слънце или някое топло място и след това се пресипват в шишенца. С тази есенция се мажат чоканите.
Много помага и чай от корените на перуниката, които се изравят през октомври, измиват се с четчица и се закачват да изсъхнат. Изсушените корени се смилат на прах в кафемелачка. Половин чаена лъжичка от този прах се сипва и оставя да пренощува в 1/4 литър вода. От чая се пият на ден една до две чаши на глътки.
Чоканите трябва да бъдат киснати три пъти в седмицата в бани от мащерка (водата от първата баня може да бъде претопляна и още два пъти използувана). На баня се взима една шепа мащерка.
Препоръчва се да се налага нощем и възглавничка от мащерка и плавун. Ленена възглавница се напълва с по 100 до 150 г от споменатите билки.

“Здраве от аптеката на Господ” М.Требен

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: