Admin

Лечение на РАК НА ЧЕРНИЯ ДРОБ според П.Димков

In Билколечение и народна медицина, Ракови и тумурни заболявания, Черен дроб, я. Рецептите на П. Димков on November 10, 2008 at 7:20 am

Причини. Неизяснени.

Признаци. Бързо увеличаващ се черен дроб, поради което коремът се подува. Усеща се твърдият, често с гърбици черен дроб, без едновременно отичане на далака и в повечето случаи без жълтеница.

Предсказание. Заболяването е много сериозно.

Лечение. Болнично. Народната медицина прилага общо лечение за засилване на организма.
I. Всяка сутрин на болното да се поставят в ануса свещички, направени от не лютив сапун (може и от този, който се употребява за бръснене), добре намазани с чист маслинен зехтин. След изхождането по нужда да се направи цяла топла баня (37—38°С за 10 минути) с отварка от полски бъзак, борови клони, орехова шума и здравец (както за тумор в мозъка), като през вечер при варенето в същата отварка се прибавя по една шепа корени, стебла и листа от цикория, а след прецеждането на отварката се сипва 50 г оцет. След
като болното се събуди от банята, добре е коремът му да се наложи с торбичка от тънко хасе, напълнена с приятно топла прясна извара, отгоре — сухо хасено парче и фланелен пояс; държи се 4-6 часа.

II. Вечер преди лягане коремът да се налага с торбичка от тънко хасе, напълнена през вечер или с приятно топла лапа от праз лук (бялата част), нарязан на ситно, 10 сини сливи, смачкани без костилките, 1 китка нарязани зелени листа от магданоз и 1 изравнена супена лъжица ленено брашно със 150 г прясно мляко — вари се до гъстота като тесто, или с лапа от печен кромид лук със сини сливи и пр., както за тумор в корема, точка IV; през вечер –
с топла лапа от 50 г ориз с прибавка на 1 изравнена супена лъжица ленено брашно и 10 сини сливи, смачкани без костилките, и 150 г вода, вари се да стане гъсто като тесто; отгоре се слагат вестник и фланелен пояс; държат се цяла нощ или докато много досадят.

Прочетете повече за РАКОВИТЕ И ТУМОРНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ и начините да ги предотвратите или преборите с тях.

Прочетете още рецепти на великия българин Петър Димков

“Природолечение и природосъобразен живот” П. Димков

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: