Admin

Гроздовите джибри убиват бактериите

In Вирусни инфекции при възрастни on November 5, 2008 at 6:33 pm

Турски учени установиха, че джибрите, останали след производството на вино, са широкоспектърно антибактериално средство, съобщи Би Би Си. Те са изследвали действието им върху 14 вида бактерии, някои от които причиняват хранителни отравяния и болести. Сред тях са eшерихия коли и златистият стафилокок.

Бактерии
Ешерихия коли се среща върху суровата храна. Тя може да причини отравяния, като в някои случаи усложненията застрашават живота. Златистият стафилокок, макар и да се среща по човешката кожа, понякога води дo сериозни инфекции. Джибрите унищожават тези бактерии. Затова те могат да бъдат използвани като консервант в храните вместо синтетични вещества. Остава да бъде установено кои храни е уместно да бъдат обработвани с джибри.

Изисквания
За да бъде приет методът от потребителите, видът и вкусът на продуктите трябва да остават непроменени след обработката, казват учените. Зесега обаче няма достатъчно добри методи.
Затова убиването на бактериите по този екологичен и безвреден начин остава въпрос на бъдеще.

стандартнюз.ком

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: