Admin

Нокаутирайте язвата с билки

In Билколечение и народна медицина, Язва on November 3, 2008 at 11:39 am

ЯЗВА НА ДВАНАДЕСЕТОПРЪСТНИКА

· По 50 г сладък корен, невен, мента, маточина, жълт кантарион и черен оман и 200 г лайка се смесват. От сместа 2 с. л. билки се варят в 600 мл вода 5 минути. Пие се 3 пъти дневно по 100 мл.

· Чист мед 500 г., 2 с. л. смлян на прах жълт кантарион и 1 к. ч. зехтин се разбъркват. Взема се по 1 с. л. 3 пъти дневно 30 минути преди хранене.

ЯЗВА

· Семки от кратуна се обелват, изпичат и смилат на прах. Яде се 3 пъти на ден преди ядене.

ЯЗВА

· 4-5 стръка полски хвощ врат в 500 мл вода 10 мин. Прецежда се и се пие 3 пъти по 200 мл 1 час преди храна 10-15 дни.

· 100 г прополис, 20 г ленено семе, 50 г овесени зърна, 1 лист зелен лапад нарязан на ситно. Към 500 мл вода се сипва 500 мл ракия, на вода баня се добавят и билките. Престоява на хладно и тъмно 3 денонощия. Прецежда се и се пие 3 пъти по 1 с. л. 30 мин. преди хранене.

· По 50 г жълт кантарион и бял равнец се смилат на прах. Добавя се равно количество мед и 3 с. л. несолена свинска мас. Ври на тих огън докато се разтвори маста. Престоява в буркан 48 часа и се взема 2 пъти по 1 с. л. 30 мин. преди храна.

· 4-5 стръка пелин врат в 500 мл вода 10-15 мин. Прецедено се пие 3 пъти по 200 мл 1 час преди храна 10-15 дни.

Язвена болест, придружена от колит

По 40 г цвят лайка, стръкове червен кантарион и плодове ким по 20 г и по 10 г кори зърнастец и листа сена. 2 ч. л. смес се запарва с 250 мл вряща вода. След 15 мин. се прецежда и се изпива вечер преди сън.

Язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника

По 20 г корени от ружа, сладник и от черен оман и кори зърнастец, 10 г стръкове змийско мляко. 1 с. л. смес се залива с 250 мл вряща вода. Изпиват се 2-3 чаши дневно.

ЧАЙ ПРИ ГАСТРИТ И ЯЗВИ

Състав: стръкове жълт кантарион – 35 г, стръкове бял равнец – 30 г, корени черен оман – 15 г, корени валериана – 10 г, корени ружа – 10 г, листа мента – 10 г, листа бяла бреза – 10 г.

Начин на употреба: 2 с. л. смес се слагат в 500 мл кипяща вода, вари се 10 мин., след изстиване се прецежда и се пие по 100 мл 3-4 пъти на ден.


блогът на нина

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: