Admin

Хомеопатични лекарства премахват газове и киселини

In Газове, Излекувай се без лекарства, Киселини, Колики on October 25, 2008 at 1:39 pm

Много хора се оплакват от парене в областта на епигастриума и зад гръдната кост; от киселини, болки и подуване на корема, газове, запек, който периодично може да се редува с разстройство и др.

С определени изследвания може да се установи имали гастрит или язва. По-често обаче не се открива явно увреждане, а оплакванията са налице. Става въпрос за един широк спектър от стомашно-чревни заболявания, който се повлиява много добре от хомеопатични медикаменти, особено ако те се съчетаят с приемането на определени билкови чайове и със спазването на двигателен и хранителен режим.

Предимствата на хомеопатичните медикаменти, повечето от които са получени от растения и минерали, са тези, че стимулират организма сам да се бори със заболяването, че са абсолютно безвревни и че могат да бъдат приемани както от бременни жени, така и от хора с алергии и с хронични бъбречни или чернодробни заболявания.

Asa fetida. Това е един от основните хомеопатични медикаменти, използвани при повишено образуване на газове в стомашно-чревната система, съпроводена от чести оригвания и от спазми по хода на хранопровода.

Robinia pseudacacia. Ако имате киселини и чувство за парене зад гръдната кост, това лекарство може да помогне за намаляване на киселинността на стомашния сок.

Nux moschata. Индикация за предписване на този медикамент е прекомерното образуване на газове независимо от вида на консумираната храна.

Antimonium crudum. Французите наричат това лекарство “свинско”, защото то се използва най-често при чувство за тежест в стомаха и приа оригвания, дължащи се на преяждане.

Когато става въпрос за колики, променящи локализацията си и провокиращи се от емоции и стрес при хора с по-лабилна нервна система, най-подходящия медикамент е Ignatia.

За да има траен ефект от хомеопатичното лечение, лекарят хомеопат провежда специално интервю с пациента, след което на базата на неговите физически и характерови особености и съобразявайки се с евентуални съпътстващи заболявания и наследствени предразположения изписва най-подходящия медикамент за случая, който да лекува организма като цяло, а не само отделни негови оплаквания.

здравница.ком

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: