Admin

Диария

In Вирусни инфекции при възрастни, Диария при възратните, Инфекциозни разстройства on October 20, 2008 at 2:34 pm

Диарията се причинява главно от замърсена храна или вода. Хронична или остра, тя протича с често повтарящи се воднисти изпражнения и е симптом за други заболявания, и сама по себе си не е болест.

Има повече от 400 бактерии, които нормално живеят в червата ни. Освен тях там има много вируси и други причинители на инфекции, които попадат в нашето тяло. Някои от тях може да инфектират стомашно-чревния тракт и да предизвикат диария. В много от случаите тези инфекции преминават от самосебе си. Специалистите предполагат, че при много хора с колити и гастрити, с неустановена причина за хроничните неразположения, има вътрешна инфекция с Шигела, aмеби, Гардиа Ламблиа или друг паразит. При диария, предизвикана от паразити, лечението продължава няколко седмици. Някои от бактериалните инфекции, като Салмонелозата, са сериозни и изискват продължително лечение. Обикновено Салмонелата попада в организма чрез заразено пти месо или яйца. Диария може да се появи в резултат и на Кандида Албиканс, да бъде симптом за колит, заболяване на Крон (вид бактериална инфекция), дивертикулит.

При т.н. ‘Пътническата диария’ причинителят е отровна бактерия, наречена Е.Коли. Най-често се среща в развиващите се страни и местата с ниска хигиена. Лесно може да бъде избегната, като на такива места не се консумират пресни, недостатъчно обработени храни. За посещаващите тези страни или такива места екстрактът от грейпфрут се оказва изключително полезен. Като превантивна мярка през летния сезон или по време на пътуване, може всеки ден да се приемат 5-10 капки Биоцитрин в 150 мл вода или сок.

биоцитрин.ком

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: