Admin

Какво да правим при диария?

In Диария при възратните on October 8, 2008 at 1:32 pm

Със затоплянето на времето всички ние излизаме навън за да се усмихнем на слънцето и за да му кажеме здрасти. Топлото време, обаче спомага и за размножението на най-различни видове бактерии в хранителните продукти.

Макар и гъстотата на бактериите в околната среда да не може да достигне броя на микробите по поречието на великата река Ганг, ние все пак сме изложени на повишен риск от разстройство.

На всички ни е известна старата бабина препоръка, че при разстройство помага силно препечен хляб.
Този съвет може би има и своята теоретична обосновка – попрегорелият хлебец, също както активния въглен, би могъл да абсорбира токсини в гастроинтестиналния тракт (примерно от “топлата майонеза, която днеска ядох в леля Мими!”).

Но ако Вашата диария продължава повече от 24 часа, или е изненадващо обилна, или пък се състои от слуз и кръв, а може би и в комбинация с гадене и повръщане – забравете за препечения хляб!

бгнет.инфо

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: